Kosmo, 30 Oktober 2008 - Melati Mohd Ariff (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Padat dan bersesak-sesak di dalam bas dan tren atau terkandas kerana kerosakan atau tren tiba-tiba lewat adalah rungutan yang lazim didengar mengenai pengangkutan awam di negara ini.