Berita Harian, 01 Disember 2008 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Mohd Bakri Zinin tidak menolak kemungkinan kesan krisis ekonomi global antara oenyebab meningkatnya jenayah di Malaysia tahun ini.