Mingguan Malaysia, 27 Julai 2008 - Amran Ahmad Dr (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Ramai perokok di negara ini tahu dan sedar banyak fakta mengenai amalan negatif harian itu seperti 3 juta penduduk membayar RM15 juta sehari untuk membeli rokok, bilangan porokok yang terus meningkat termasuk di kalangan kanak-kanak dan penyakit kronok akibat merokok.