Harian Metro, 05 Disember 2008 - Mohd Harzrul Aminuddin (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Telefon awam memjadi mangsa kegiatan vandalisme walaupun pelbagai kempen kesedaran dijalankan oleh pihak berkuasa tempatan (PBT)mahupun kementerian yang bertanggungjawab sejak beberapa tahun lalu.