Berita Harian, 07 November 2007 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Orang Melayu bukan sahaja memerlukan anjakan paradigma yang bersungguh-sungguh tetapi lebih dari pada itu. Orang Melayu memerlukan revolosi perubahan minda, sikap dan amalan yan menyeluruh. Minda Melayu dikatakan masih jumud, memiliki minda kelas ketiga, tidak cukup kompetatif, mudah mengalah dan cepat berputus asa.