Berita Harian, 21 Jun 2008 - Veena Rusli; Suzianah Jiffar (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Parti Maju Sabah (SAPP), semlam seolah-olah mencabar Barisan Nasional (BN) memecatnya apabila tidak memutuskan kedudukannya dalam gagasan itu, tetapi meneruskan tindakan menyokong usul undi tidak percaya terhadap kepimpinan Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di Dewan Rakyat menerusi dua Ahli Parlimennya.