Utusan Malaysia, 26 Jun 2008 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Setiap tahun, 26 Jun diisytiharkan sebagai Hari Antidadah Antarabangsa dalam perhimpunan agung Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) sejak 1987.