Berita Harian, 28 Jun 2008 - Jami'ah Shukri (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Tambahan RM30 bilion, menjadikannya RM230 bilion untuk perbelanjaan sepanjang tempoh Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9) bagi tujuan pembangunan dan menampung kenaikan kos projek sedia ada berikutan peningkatan harga bahan binaan serta pengeluaran makanan.