Berita Harian, 21 Jun 2008 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
China menaikkan harga bahan api dalam negara secara keseluruhan semalam dan bertindak menukar dasarnya selepas berdepan rungutan dan rasa tidak puas hati terhadap langkah kawalan harga yang menyebabkan gangguan harga pasaran minyak global.