Berita Harian, 20 Disember 2008 - Engku Ahmad Zaki Engku Alwi (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Era globalisasi kini menyaksikan pelbagai pertarungan sengit antara umat manusia di seluruh dunia kerana masing-masing berlumba antara satu sama lain untuk mencipta kemajuan demi kemajuan dalam pelbagai aspek kehidupan sejagat.