Berita Harian, 12 Julai 2008 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Industri Halal merupakan salah satu sektor perniagaan yang berkembang paling pesat diseluruh dunia. Selain memenuhi keperluan penganut agama Islam yang berjumlah 1.8 billion, ia turut menarik minat pengguna bukan Islam dengan ciri-ciri seperti makanan berkhasiat, kaedah penyediaannya yang selamat dan hasilnya yang bermutu tinggi.