Berita Harian, 28 Jun 2008 - Engku Ahmad Zaki Engku Alwi (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Ihsan adalah satu daripada tonggak yang sama-sama menegakkan kerangka agama Islam seiring dengan iman. Namun ramai umat Islam sekarang memandang remeh konsep ihsan sehingga tidak endah kepentingannya dalam kehidupan seharian.