Berita Harian, 05 Ogos 2008 - Juanda Jaya Dr (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Apabila rakyak mencintai rajanya, hal itu perkara lazim dilakukan. Bagaimanapun, suatu hal sungguh menyentuh hati apabila seorang raja mengasihi rakyat tanpa pilih kasih. Sanggup berdebu dan menjejak tanah, memberi apa diminta dan mendengar setiap rintihan dengan hati paling lembut kepada rakyat.