Berita Harian, 05 Ogos 2008 - Ibrahim Abdullah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Allah berfirman bermaksud: "Wahai orang beriman, jadilah kamu orang menegakkan keadilan dan menjadi saksi kerana Allah, sekalipun terhada diri kamu sendiri atau ibu bapa dankaum kerabatmu. Jika ia kaya atau miskin, maka Allah lebih berhak (engkau takuti) daripada kedua-duanya." (Surah an-Nisa', ayat 135)