Utusan Malaysia, 05 Jun 2008 - Shahir Salleh (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Inflasi yang berlaku seterusnya akan membawa kepada ketidakstabilan politik, ekonomi dan kemanusiaan seperti kebuluran, kemiskinan, pengangguran dan sebagainya khususnya kepada negara-negara dunia ketiga