Utusan Malaysia, 22 Mei 2008 - Abdul Rahim Anuar (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Serangan siber yang paling kerap ialah menerusi spam.Pada tahun 2007, kira-kira 28,6000 aduan spam dilaporkan kepada NISER, diikuti dengan pencerobohan (385 aduan), penipuan (364 aduan) dan kod berbahaya (182 aduan)