Kosmo, 10 Februari 2008 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Perpustakaan selalunya dikaitkan dengan suasana bosan, terperap dan timbunan buku-buku. Tidak ramai orang terutama kanak-kanak yang mahu mengunjunginya.