Utusan Malaysia, 13 Februari 2008 - Aizawati Ahmad (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Kuala Medan di Kuala Lipis, Pahang bukan satu nama asing bagi pelancong luar yang ingin menikmati keindahan alam semula jadi dan ketenangan hidup di kampung yang masuh megekalkan tradisi serta kebudayaan masyarakat Melayu.