Utusan Malaysia,24 Ogos 2008 - Mustafa Kamal Basri (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Gencana senjata Israel dan Hamas pada Khamis lalu untuk tempoh enam bulan yang diusahakan oleh Mesir merupakan gencatan senjata rasmi pertama antara kedua-dua pihak, sejak hamas mengambil Gaza daripaa Fatah lebih setahun lalu.