Berita Harian, 15 Mei 2008 - Rais Yatim Dr (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Satu panel 16 hakim Mahkamah Keadilan Antarabangsa (ICJ) akan bersidang di the Hague, Belanda, 23 Mei ini untuk mengumumkan satu-satunya keputusan kes terpenting membabitkan kedaulatan ke atas Pulau Batu Puteh, Middle Rock dan South Ledge , menjadikan pertikaian sempadan berlarutan antara Malaysia dan Singapura.