Harian Metro, 24 Mei 2008 - Helmy Abd Rahman (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Mahkamah Keadilan Antarabangsa (ICJ) di The Hague, Belanda semalam menetapkan bahawa Singapura mempunyai hak kedaulatan terhadap Pulau Batu Puteh, manakala Malaysia mempunyai hak kedaulatan terhadap TerumbuKarang Tengah.