Utusan Malaysia, 03 Mei 2008 - Noraini Abdul Razak (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Banyak pihak yang tidak faham apabila penganjur Kongres Permuafakatan Melayu nekad untuk menetepikan peranan parti politik Melayu dalam satu perbincangan untuk mencari jawapan mengenai kedudukan bengsa Melayu terutamanya dari sudut kebulatan hato orang Malayu untk mengembalikan martabat bangsa.