Berita Harian, 10 Februari 2008 - Johan Jaaffar (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Perpaduan tidak boleh diambil mudah dalam sebuah negara pelbagai kaum seperti Malaysia. Maka itu rakyat negara ini harus terus memupuk dan memelihara sikap muafakat, bertolak-ansur, bersatu serta saling menghargai satu sama lain. "Sesungguhnya Malaysia ini bukan milik mana-mana individu atau kaum, tetapi adalah milik kita bersama setiap rakyat Malaysia," demikian antara amanat Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi sempena sambutan Tahun Baru Cina.