Berita Harian, 13 Februari 2008 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Secara amnya manusia lebih percaya kepada fakta dan data berbanding teori. Oleh itu, dipaparkan beberapa fakta yang sempat dicatatkan sejarah berkenaan dengan kemenangan Islam memerangi kemiskinan.