Berita Harian, 02 April 2008 - Ruzain Syukur Mansor (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Membangunkan insan ke tahap cemerlang daripada sudut jasmani, emosi, rohani dan jasmani bukan mudah. Usaha yang dirancang harus berpaksikan akidh tauhid dan roh keimanan yang kental. Justeru, pendekatan holistik melalui pendidikan adalah salah satu kaedah bagi menghasilkan insan cemerlang lantas membentuk ummah gemilang.