Sinar Harian, 04 Jun 2008 - Kasthuri Jeevendran; Nurhafiza Hasan; Sharifah Azmawati Syed Abdul Aziz; Zailani Abd Rahman (Kumpulan Karangkraf Sdn. Bhd, 2008)
Akta Universiti dak Kolej Universiti 1971 (AUKU) adalah akta yang menjadi sumber kuasa kepada penubuhan, 'system government' dan tadbir urus sesebuah universiti awam negara ini termasuk aspek tata laku pelajar.