Utusan Malaysia, 17 Jun 2008 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Kekurangan jumlah pelajar lelaki di semua institusi penajian tinggi awam (IPTA) di negara ini semakin serius dan membimbangkan terutama dalam tempoh dua tahun kebelakangan ini.