Utusan Malaysia, 13 Disember 2007 - Mohd. Khuzairi Ismail (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Kebanyakan sistem perparitan seperti longkang ketika ini dibangunkan menggunakan bahan binann konkrit yang sebenarnya menggalakkan lagi limpahan air keluar.