Berita Harian, 31 Ogos 2007 - Siti Aslidah Ariffin (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Tanggal 31 Ogos hari ini, disambut lagi seluruh rakyat Malaysia. Sejauh mana kemeriahannya bukan persoalan, tetapi menyelami erti kemerdekaan itu perlu dititikberatkan bagi setiap insan.