Utusan Malaysia, 26 November 2007 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Pada masa kini, sekolah-sekolah di Malaysia menggunakan Peraturan-peraturan Pelajaran (Disiplin Sekolah) 1959 yang telah digubal di bawah Ordinan Pelajaran 1957 untuk mengawal disiplin murid.