Utusan Malaysia, 08 Disember 2007 - Bukhory Ismail Dr (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Di Malaysia sudah banyak universiti dibangunkan, baik universiti awam atau universiti swasta. Universiti mana pun di negara ini mesti mempunyai tujuan yang sama. Sama seperti universiti lain di dunia. Cuma skop dan tanggungjawab berbeza tetapi tugas tetap sama.