Berita Harian, 11 Disember 2007 (NSTP, 2007)
Perdana Menteri , Datuk Seri Abdullah Ahmad Badari pernah berkata, proses menambah nilai kepada sistem pendidikan perlu dilakukan secara berterusan kerana cabaran semakin hebat, terutama penemuan taeknologi baru yang sesetengah namanya seperti teknologi nano atau teknologi biotek tidak pernah didengar sebelum ini.