Berita Minggu 09 Disember 2007 - Sharifah Hapsah Syed Hassan Prof.Dr (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Keputusan penarafan Times Higher Education Supplement (THES) tahun ini memberi satu lagi tamparan kepada institusi pengajian tinggi (IPT) Malaysia apabila tiada satu pun universiti tempatan tersenarai di kalangan 200 menara gading terkemuka dunia.