Utusan Malaysia, 28 Ogos 2007 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Laporan Razak 1956 telah meletakkan asas-asas untuk memupuk perpaduan melalui sistem pendidikan kebangsaan Malaysia sebagai bahasa pengantara utama, menggunakan satu kurikulum kebangsaan, sukatan pelajaran dan sistem peperiksaan yang sama bagi semua sekolah.