Utusan Malaysia, 25 Oktober 2007 - Nordin Kardi Datuk Dr (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Apakah yang menghalang universiti daripada mengalami transformasi seperti yang dialami oleh beberapa badan berkanun yang benar-benar dikorporatkan? Isunya selalu kembali kepada ringgit dan set. Banyak isu yang terbit dan berlegar di sekitar perkara paling pokok itu