Berita Harian, 22 Mac 2007 - Azrul Affandi Sobry (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Kemasukan Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) ke Jabatan Pelajaran Negeri (JPN) langsung tidak akan menjejaskan peluang kenaikan pangkat di kalangan guru malah mampu memantapkan lagi pengurusan sedia ada.