Berita Harian, 19 Oktober 2007 - Khaidir Abdul Majid (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Hari Antarabangsa Bagi Pembasmian kemiskinan disambut setiap tahun pada 17 Oktober , Bagaimana pun sambutan tahun ini lebih menyerlah kerana ia ulang tahun ke-20 hari berkenaan. Berikutan itu, pelbagai pihak diseluruh dunia cuba memeriahkannya dengan mengadakan perhimpunan besar-besaran.