Berita Harian, 20 September 2007 - Haryani Ngah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Takkan melayu Hilang di Dunia! itu Janji Hang Tuah, kata-kata keramat yan gmelambangkan kedaulatan bangsa Melayu. Ungkapan itu juga menjadi pembuka kata yang dimuatkan pada bab satu Alam Melayu yang diluahkan menerusi buku Rupa & Gaya :Busana Melayu.