Utusan Malaysia, 05 Oktober 2007 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Apabila bercakap tentang pendermaan organ umum mengetahui bahawa orang Melayu (Islam) merupakan kumpulan yang paling kurang menjadi pengikrar mahupun penderma berbanding orang Cina dan India.