Berita Harian, 22 Disember 2007 - Saifuddin Abdullah Datuk (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Selasa lalu, Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi membuat dua kenyataan penting yang ada kaitan dengan modal insan. Pertama, beliau menyarankan supaya pelajar sekolah agama meluaskan supaya pelajar sekolah agama meluaskan ilmu dengan mempelajari subjek lain yang berkaitan dan tidak terhad dengan mempelajari subjek yang secara tradisinya dianggap sebagai pengajian Islam.