Utusan Malaysia, 26 Julai 2007 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Bagi kebanyakan masyarakat Islam yang melakukan perjalanan ke luar negara bukan Islam, satu daripada masalah paling besar ialah mendapatkan makanan halal.