Utusan Malaysia, 31 Disember 2007 - Khairunneezam Mohd Noor (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Plageriasme berlaku apabila seseorang menghasilkan semula atau menciplak hasil ilmiah milik orang lain sama ada dalam bentuk perkataan-perkataan, idea-idea atau penemuan-penemuan tertentu