Utusan Malaysia, 17 Oktober 2007 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Kebanjiran pekerja luar termasuk pendatan asing tanpa izin (PATI) yang tidak terkawal akan menjejaskan pelbagai sektor di negara ini terutama ekonomi dan sosial.