Utusan Malaysia, 29 Oktober 2007 - Khairusy Syakirin Has-Yun Hashim (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Umum mengetahui 2007 merupakan Tahun Malawat Malaysia. Tujuan utama adalah untuk menarik seberapa ramai pengunjung atau pelancung ke Malaysia, lantas menyumbang kepada ekonomi negara. Sesungguhnya ini adalah satu usaha berterusan Kementerian Pelancongan.