Utusan Malaysia, 07 Mac 2007 - Azmi Hassan Prof Madya Dr (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Jika Indonesia membuat perancangan supaya loji nukleur di Jawa Tengah dapat berfungsi menjelang 2018, Vietnam juga mempunyai perancangan yang sama untuk daerah Phu Yen yang dijangka beroperasi pada tahun 2020