Berita Harian, 31 Januari 2008 - Sobri Sudin (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Dalam konteks negara maju, bidang dan aliran kajian politik lebih tertumpu kepada sains negara dan dasar awam. Setiap dasar dianalisis dengan matlamat untuk memberi manfaat kepada rakyat .