Berita Harian, 05 Februari 2008 - Nik Mustapha Nik Hassan (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Pengurusan adalah satu daya usaha menyusun sesebuah organisasi untuk mencapai matlamat tertentu. Usaha itu mampu memperoleh mutu pencapaian yang tinggi jika pemimpin memiliki wawasan, menggariskan matlamat dan arah panduan sekali gus berkemampuan menterjemah wawasan kepada program kerta kegiatan yang membolehkan matlamat dan objektif tercapai.