Kosmo, 29 Januari 2008 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Sebelum melangkah ke gerbang 2008, kerajaan negeri Melaka berjaya membawa keluar 6,203 penerima bantuan am dari garis kemiskinan tegar dengan pendapatan mereka kini melebihi RM385 sebulan.