Berita Harian, 15 Januari 2008 - Sidek Baba Prof. Dr (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2008)
Perkhabaran dari langit bermaksud wahyu diturunkan menerusi malaikat kepada Nabi Muhammad SAW untuk disampaikan kepada manusia. Allah berlaku adik kepada manusia akan tercari-cari petunjuk mengenai alam, cimptaan-Nya da kehidupan manusia.