Utusan Malaysia, 17 Mac 2008 - Sapora Sipon Dr (Utusan Melayu (M) Bhd, 2008)
Penggunaan internet secara meluas di seluruh pelusuk dunia telah mempercepatkan proses pensejagatan dan globalisasi. Teknologi maklumat seperti Internet dikatakan lama-kelamaan akan membentuk sikap, pandangan malahan budaya di kalangan masyarakat negara ini khususnya dan dunia seccara umumnya.